Krewetki na maśle z czosnkiem i natką pietruszki
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Krewetki na maśle z czosnkiem i natką pietruszki
Krewetki na maśle z czosnkiem i natką pietruszki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mrożone krewetki należy rozmrozić. Nieobrane krewetki obierz z pancerzy, pozostaw tylko ogonki i oczyść (natnij je na grzbiecie, usuń czarne jelito, opłucz i osusz).
Na dużej patelni rozpuść masło i wrzuć pokrojony czosnek. Podsmaż 1-2 minuty.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Dodaj krewetki i dopraw je solą oraz płatkami chili. Smaż kolejne 2 minuty.
Wlej wino. Zwiększ ogień i gotuj, aż połowa wina odparuje.
Krewetki podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.
Komentarze