Krewetki w warzywach
2 porcje
20 min
Łatwe
Krewetki w warzywach ( przepis autorski )
Składniki
150 g krewetki
3 szt. papryki trzy kolory
0/5 szt. cukinia
0/5 szt. kawałek papryczki chili
2 -3 szt. ząbek czosnku
3 szczypta pieprz , sól , czosnek granulowany
3 łyżka koncentrat pomidorowy
1 szt. kostka rosołowa rybna
1 - 2 łyżka mąka
2- 3 łyżka olej do smażenia
2- 3 szczypta papryki w proszku słodka i ostra
Krewetki w warzywach
Krewetki w warzywach
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowanie :
Krewetki marynuję w czosnku granulowanym , papryce ostrej w proszku oraz w oleju i odkładam je na godzinkę do lodówki . Po tym czasie . Na rozgrzanym oleju obsmażam krewetki z dodatkiem świeżego drobno pokrojonego czosnku ( po około półtorej minuty z każdej strony ) i zdejmuję je z patelni . Na patelnie wkładam pokrojone w słupki papryki obsmażam je i zalewam wodą z dodatkiem jednej kostki rybnej gdy papryki będą al dente dodaję pokrojoną w grubą kostkę cukinię . Gdy cukinia lekko zmięknie wrzucam podsmażone krewetki dodaję koncentrat pomidorowy i przyprawiam do smaku . Całość delikatnie opróczam mąką i jeszcze trochę duszę . Proponuję podawać z ryżem . Przepis autorski . Życzę smacznego :-)
Komentarze