Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Krewetki w warzywach ( przepis autorski )

Składniki

150 g krewetki
3 szt. papryki trzy kolory
0/5 szt. cukinia
0/5 szt. kawałek papryczki chili
2 -3 szt. ząbek czosnku
3 szczypta pieprz , sól , czosnek granulowany
3 łyżka koncentrat pomidorowy
1 szt. kostka rosołowa rybna
1 - 2 łyżka mąka
2- 3 łyżka olej do smażenia
2- 3 szczypta papryki w proszku słodka i ostra

Opis wykonania

Przygotowanie : Krewetki marynuję w czosnku granulowanym , papryce ostrej w proszku oraz w oleju i odkładam je na godzinkę do lodówki . Po tym czasie . Na rozgrzanym oleju obsmażam krewetki z dodatkiem świeżego drobno pokrojonego czosnku ( po około półtorej minuty z każdej strony ) i zdejmuję je z patelni . Na patelnie wkładam pokrojone w słupki papryki obsmażam je i zalewam wodą z dodatkiem jednej kostki rybnej gdy papryki będą al dente dodaję pokrojoną w grubą kostkę cukinię . Gdy cukinia lekko zmięknie wrzucam podsmażone krewetki dodaję koncentrat pomidorowy i przyprawiam do smaku . Całość delikatnie opróczam mąką i jeszcze trochę duszę . Proponuję podawać z ryżem . Przepis autorski . Życzę smacznego :-)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych