Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Krewetki w warzywach

Opis wykonania

Krewetki w warzywach ( przepis autorski )

Przygotowanie : Krewetki marynuję w czosnku granulowanym , papryce ostrej w proszku oraz w oleju i odkładam je na godzinkę do lodówki . Po tym czasie . Na rozgrzanym oleju obsmażam krewetki z dodatkiem świeżego drobno pokrojonego czosnku ( po około półtorej minuty z każdej strony ) i zdejmuję je z patelni . Na patelnie wkładam pokrojone w słupki papryki obsmażam je i zalewam wodą z dodatkiem jednej kostki rybnej gdy papryki będą al dente dodaję pokrojoną w grubą kostkę cukinię . Gdy cukinia lekko zmięknie wrzucam podsmażone krewetki dodaję koncentrat pomidorowy i przyprawiam do smaku . Całość delikatnie opróczam mąką i jeszcze trochę duszę . Proponuję podawać z ryżem . Przepis autorski . Życzę smacznego :-)