Krokiety z pieczarkami
8 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Krokiety z pieczarkami
Krokiety z pieczarkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przy użyciu blendera z rózgą zmiksuj na jednolitą masę mąkę, mleko, jaja, wodę, olej oraz szczyptę soli. Odstaw na 30 minut do zagęszczenia.
Patelnię, na której będziesz smażyć naleśniki, przetrzyj za pomocą ręcznika kuchennego odrobiną oleju. Wylewaj ciasto i rozprowadzaj po całej patelni, smaż z każdej ze strony na lekko złoty kolor.
Pieczarki obierz, opłucz, osusz, pokrój w plastry. Cebulę drobno posiekaj.
Na rozgrzaną patelnię dodaj masło klarowane i cebulę, zeszklij ją, dodaj pieczarki. Smaż do odparowania wody i lekkiego zarumienienia pieczarek. Dodaj sól oraz pieprz do smaku.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Na każdym naleśniku połóż farsz na lewej stronie, zostawiając odstęp, zamknij górę i dół naleśnika, zacznij zwijać z lewej do prawej strony. Tak zwinięty naleśnik namocz w rozmąconym jajku, obtocz w bułce tartej, smaż na płycie grzewczej złoto z każdej strony.
Komentarze