Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosta i szybka w przygotowaniu, a zarazem smakowita, sycąca i pięknie prezentująca się sałatka na każdą okazję.

Składniki

2 garść Roszponka
120 g Makron razowy (suchy)
60 g Kabanosy
1/2 szklanka Kukurydza
10 szt. Suszone pomidory w oleju
25 g Kiełki rzodkiewki
1/2 szklanka Nerkowce
5-6 łyżka Olej z suszonych pomidorów
1 szczypta Sól himalajska
3 szczypta Świeżo mielony pieprz

Opis wykonania

1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), następnie odcedzamy, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy na sitku. 2. Nerkowce prażymy na suchej patelni. 3. Kabanosy kroimy na stosunkowo cienkie kawałki (około 1 cm). 4. Suszone pomidory wyjmujemy z zalewy i kroimy w paseczki (zachowujemy olej). 5. Roszponkę rozkładamy na półmisku/talerzach, po czym wykładamy makron połączony z suszonymi pomidorami i olejem oraz doprawiony solą i pieprzem. Następnie naprzemiennie układamy kabanosy, kukurydzę oraz posypujemy kiełkami rzodkiewki i nerkowcami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych