KRÓLESTWO KABANOSA
2 porcje
25 min
Łatwe
Prosta i szybka w przygotowaniu, a zarazem smakowita, sycąca i pięknie prezentująca się sałatka na każdą okazję.
Składniki
2 garść Roszponka
120 g Makron razowy (suchy)
60 g Kabanosy
1/2 szklanka Kukurydza
10 szt. Suszone pomidory w oleju
25 g Kiełki rzodkiewki
1/2 szklanka Nerkowce
5-6 łyżka Olej z suszonych pomidorów
1 szczypta Sól himalajska
3 szczypta Świeżo mielony pieprz
KRÓLESTWO KABANOSA
KRÓLESTWO KABANOSA
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), następnie odcedzamy, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy na sitku.
2. Nerkowce prażymy na suchej patelni.
3. Kabanosy kroimy na stosunkowo cienkie kawałki (około 1 cm).
4. Suszone pomidory wyjmujemy z zalewy i kroimy w paseczki (zachowujemy olej).
5. Roszponkę rozkładamy na półmisku/talerzach, po czym wykładamy makron połączony z suszonymi pomidorami i olejem oraz doprawiony solą i pieprzem. Następnie naprzemiennie układamy kabanosy, kukurydzę oraz posypujemy kiełkami rzodkiewki i nerkowcami.
Komentarze