Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kruche ryżowe tartaletki z owocami

Opis wykonania

Idealne na drugie śniadanie dopracy kruche tartaketki na bazie mąki ryżowej z truskawkami i rabarbarem

Przepis na 6 takich tartaletek: - ok 140 g mąki ryżowej - 40 g oleju kokosowego - 40 g erytrytolu - jajko Wszystkie składniki łącze ze sobą i zagniatam ciasto. Dzielę na 6 części(zostawiam trochę na kruszonkę). Foremki smaruje lekko olejem kokosowym i wykładam ciasto. Piekę w 180 stopniach do lekkiego zarumienienia. Następnie wypełniam tartaletki musem i posypuję kruszonką. Ponownie wstawiam do piekarnika i piekę, aż do zarumienienia kruszonki. Przepis na mus: - kilkanaście truskawek - pół laski rabarbaru - erytrytol (nie wiem ile, sypałam na oko, ale dość sporoo) - mielone siemię lniane Rabarbar kroję i podduszam na małym ogniu, dodaję pokrojone truskawki i gotuję aż do całkowitego "rozciapciania" Na końcu dodaję siemię lniane , mieszam i gotowe