Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Idealne na drugie śniadanie dopracy kruche tartaketki na bazie mąki ryżowej z truskawkami i rabarbarem

Składniki

6 g Mąka ryżowa, olej kokosowy, erytytol, jajko, truskawki, ranarbar, siemię lniane

Opis wykonania

Przepis na 6 takich tartaletek: - ok 140 g mąki ryżowej - 40 g oleju kokosowego - 40 g erytrytolu - jajko Wszystkie składniki łącze ze sobą i zagniatam ciasto. Dzielę na 6 części(zostawiam trochę na kruszonkę). Foremki smaruje lekko olejem kokosowym i wykładam ciasto. Piekę w 180 stopniach do lekkiego zarumienienia. Następnie wypełniam tartaletki musem i posypuję kruszonką. Ponownie wstawiam do piekarnika i piekę, aż do zarumienienia kruszonki. Przepis na mus: - kilkanaście truskawek - pół laski rabarbaru - erytrytol (nie wiem ile, sypałam na oko, ale dość sporoo) - mielone siemię lniane Rabarbar kroję i podduszam na małym ogniu, dodaję pokrojone truskawki i gotuję aż do całkowitego "rozciapciania" Na końcu dodaję siemię lniane , mieszam i gotowe
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Bardzo lubię robić takie tartaletki i faszerować je różnymi owocami, w zależności na co jest sezon.