Kulki kokosowe z wafli ryżowych
4 porcje
15 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 1)
Domowa wersja popularnych słodyczy - znacznie zdrowsza i bardziej FIT! Do tego odpowiednia dla osób znajdujących się na diecie bezglutenowej.
Składniki
3 szt. wafle ryżowe
12 łyżka wiórki kokosowe
2 łyżka syrop klonowy
4 łyżka mleko zagęszczone niesłodzone
15 szt. migdały
Kulki kokosowe z wafli ryżowych
Kulki kokosowe z wafli ryżowych
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Wafle ryżowe rozdrobnić w malakserze (nie na proszek) 2. Wymieszać w misce razem z 8 łyżkami wiórków kokosowych, syropem klonowym i około 4 łyżkami mleka skondensowanego (należy kontrolować konsystencję) 3. Migdały sparzyć, obrać ze skórki 4. Z masy formować kulki, w środku każdej umieścić jednego migdała 5. Obtoczyć kulki w reszcie wiórków kokosowych. Przepis na około 15 kulek.
Komentarze