Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Domowa wersja popularnych słodyczy - znacznie zdrowsza i bardziej FIT! Do tego odpowiednia dla osób znajdujących się na diecie bezglutenowej.

Składniki

3 szt. wafle ryżowe
12 łyżka wiórki kokosowe
2 łyżka syrop klonowy
4 łyżka mleko zagęszczone niesłodzone
15 szt. migdały

Opis wykonania

1. Wafle ryżowe rozdrobnić w malakserze (nie na proszek) 2. Wymieszać w misce razem z 8 łyżkami wiórków kokosowych, syropem klonowym i około 4 łyżkami mleka skondensowanego (należy kontrolować konsystencję) 3. Migdały sparzyć, obrać ze skórki 4. Z masy formować kulki, w środku każdej umieścić jednego migdała 5. Obtoczyć kulki w reszcie wiórków kokosowych. Przepis na około 15 kulek.

Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marzenna
Chrupiące i smaczne a do tego zdrowe z waflami ryżowymi.