Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Kurki z ziemniakami i ostrymi przyprawami

Kurki z ziemniakami i ostrymi przyprawami
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kurki to delikatne w smaku grzyby, które w połączeniu z ostrymi przyprawami zyskują niepowtarzalnego aromatu i smaku.

Składniki

1 opakowanie kurek (250 g)
4 duże ziemniaki
1 cebula
2 pomidory suszone na słońcu
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka czarnuszki
1 łyżeczka kuminu
½ łyżeczki papryki wędzonej
1 szczypta chilli
1 liść laurowy
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Ziemniaki dokładnie umyj i pokrój w plastry. Cebulę i pomidory pokrój w kostkę.

Kurki delikatnie oczyść wilgotnym ręcznikiem papierowym.

Porada

Podczas podsmażania kurek ustaw moc palnika na średnie grzanie, by grzyby się nie przypaliły.

Bosh Logo
Bosh

Ziemniaki podgotuj w osolonym wrzątku, tak by widelec z łatwością wbijał się w bulwy.

Cebulę podsmaż z przyprawami. Gdy będzie szklista wyjmij liść laurowy oraz dodaj pomidory oraz kurki. Całość duś pod przykryciem.

Gdy grzyby będą miękkie dodaj odcedzone ziemniaki i całość podsmażaj, aż ziemniaki się zrumienią.


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych