Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Łazanki z suszonymi grzybami

Opis wykonania

Co roku zbieram grzyby, suszę je aby zimą móc cieszyć się smakiem takich łazanek. Są przepyszne , cała moja rodzina je uwielbia.

baner reklamowy maszynki do mielenia

Makaron gotuję w osolonym wrzątku, odcedzam i przelewam zimną wodą. Grzyby moczę przez godzinę i odcedzam. Do grzybów dodaję pół łyżeczki soli i gotuję do miękkości. Odcedzam. Kapustę kiszoną płuczę w wodzie i gotuję w tej samej wodzie co gotowały się grzyby. Grzyby mielę w maszynce do mięsa. Cebulę szklę na oleju i dodaję do farszu.Kapustę kiszoną odcedzam i również mielę w maszynce do mięsa. Mieszam, dodajemy wegetę przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiam solą i pieprzem. Makaron mieszam z farszem i podsmażam na 4 łyżkach oleju,często mieszając.