Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

180 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Co roku zbieram grzyby, suszę je aby zimą móc cieszyć się smakiem takich łazanek. Są przepyszne , cała moja rodzina je uwielbia.

Składniki

25 dkg suszone grzyby
20 dkg kapusta kiszona
400 g makaron łazanki
1 szt. cebula
sól i pieprz
1 łyżeczka wegeta
2 szt. ząbki czosnku

Opis wykonania

Makaron gotuję w osolonym wrzątku, odcedzam i przelewam zimną wodą. Grzyby moczę przez godzinę i odcedzam. Do grzybów dodaję pół łyżeczki soli i gotuję do miękkości. Odcedzam. Kapustę kiszoną płuczę w wodzie i gotuję w tej samej wodzie co gotowały się grzyby. Grzyby mielę w maszynce do mięsa. Cebulę szklę na oleju i dodaję do farszu.Kapustę kiszoną odcedzam i również mielę w maszynce do mięsa. Mieszam, dodajemy wegetę przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiam solą i pieprzem. Makaron mieszam z farszem i podsmażam na 4 łyżkach oleju,często mieszając.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych