Łazanki z suszonymi grzybami

4 porcje
180 min
Łatwe
Składniki
Łazanki z suszonymi grzybami
Łazanki z suszonymi grzybami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Makaron gotuję w osolonym wrzątku, odcedzam i przelewam zimną wodą. Grzyby moczę przez godzinę i odcedzam. Do grzybów dodaję pół łyżeczki soli i gotuję do miękkości. Odcedzam. Kapustę kiszoną płuczę w wodzie i gotuję w tej samej wodzie co gotowały się grzyby. Grzyby mielę w maszynce do mięsa. Cebulę szklę na oleju i dodaję do farszu.Kapustę kiszoną odcedzam i również mielę w maszynce do mięsa. Mieszam, dodajemy wegetę przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiam solą i pieprzem. Makaron mieszam z farszem i podsmażam na 4 łyżkach oleju,często mieszając.
Komentarze