Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
W upalnie dni nie ma nic lepszego niż orzeźwiający napój. W Akademii Smaku pokażę, jak zrobić domową lemoniadę. Lemoniada jest bardzo prosta w przygotowaniu. Powstaje ze zmiksowanych owoców malin. Do tego obowiązkowo sok z cytryny lub limonki oraz listki świeżej mięty.

Składniki

1 l wody
1 szklanka malin
1 cytryna + 1/2 cytryny do podania
2 łyżki brązowego cukru
Listki mięty do dekoracji

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
47.3 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Węglowodany
9.6 g
Błonnik
0.6 g
Białko
1.2 g
Sól
0 g

Opis wykonania

Maliny dokładnie umyj i wrzuć do pojemnika blendera (zostaw kilka sztuk w całości). Zmiksuj.

Maliny dokładnie przetrzyj przez sito, zlewając sok do dzbanka.

Porada

Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.

Bosh Logo
Bosh

Sok malinowy zalej zimną wodą, dodaj sok z cytryny, cukier i dokładnie wymieszaj.

Do lemoniady wrzuć całe maliny, kostki lodu, listki mięty i plasterki cytryny.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych