Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Owsianka to powszechnie znane, perfekcyjne danie śniadaniowe - smaczne, zdrowe i sycące, w sam raz na udany poranek!

Składniki

płatki owsiane
mleko lub dowolne mleko roślinne (vegan)
miód, syrop klonowy (vegan) lub inny ulubiony słodzik
garść ulubionych orzechów i bakalii
owoce sezonowe - tu truskawki

Opis wykonania

Płatki owsiane mieszamy z orzechami / bakaliami i zalewamy mlekiem lub dowolnym mlekiem roślinnym - tak, by płyn przykrył płatki. Naczynie przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki, by płatki nabrały kremowej konsystencji. (Jeśli nie mamy na to czasu lub zapomnieliśmy przygotować płatki, możemy namoczyć je w odrobinie wrzątku, dopiero potem dodać mleko) Do przygotowanych w ten sposób płatków dodajemy słodzik i dekorujemy ulubionymi owocami sezonowymi.


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Bardzo sycąca, łatwa i szybka do przygotowania
Iza
Sycąca i w zasadzie sama sie przygotowuje. Idealne rozwiazanie, gdy kolejnego dnia malo czasu na szybkie sniadanko ;)