Risotto z krewetkami i tymiankiem na cytrynowo

4 porcje
Średnie
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Limonkowe risotto z krewetkami i tymiankiem
Limonkowe risotto z krewetkami i tymiankiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na oliwie podsmaż drobno pokrojoną cebulę, dodaj 2 garście ryżu arborio i podsmaż aż będzie przeźroczysty, dodaj białe wino i gdy się wchłonie, stopniowo dolewaj po łyżce bulion (cały proces będzie trwał ok. 20 minut). Na osobnej patelni rozpuść masło z wyciśniętym ząbkiem czosnku i krótko podsmaż obrane krewetki. Gdy ryż będzie al dente, dodaj krewetki, łyżkę masła, sok z limonki i tymianek. Na koniec posyp risotto startym serem i skórką z limonki. Pyszne!
Komentarze