Łosoś teriyaki
2 porcje
40 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Soczysty łosoś w marynacie teriyaki (niestety nie potrafię wykonać własnego wersji tej marynaty).
Składniki
2 szt. Filet z łosisia
2 szklanka Kasz kus kus
0,5 szklanka Sos teriaki
2 łyżeczka Miód
2 łyżeczka Sok z cytryny
3 szklanka Bulion warzywny
100 g Zielona fasolka szparagowa
1 łyżeczka Sezam
Łosoś teriyaki
Łosoś teriyaki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Łososia opłukać. Gotową marynatę teriyaki połączyć z sokiem z cytryny, miodem. Zamarynować łososia w marynacie i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Kaszę kuskus zalać bulionem warzywnym. Fasolkę szparagową ugotować, następnie odcedzić i gdy ostygnie podsmażyć na maśle, dodając szczyptę ziaren sezamu. Łososia smażyć na rozgrzanej patelni przez 3-4 minuty z każdej strony.
Komentarze