Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Soczysty łosoś w marynacie teriyaki (niestety nie potrafię wykonać własnego wersji tej marynaty).

Składniki

2 szt. Filet z łosisia
2 szklanka Kasz kus kus
0,5 szklanka Sos teriaki
2 łyżeczka Miód
2 łyżeczka Sok z cytryny
3 szklanka Bulion warzywny
100 g Zielona fasolka szparagowa
1 łyżeczka Sezam

Opis wykonania

Łososia opłukać. Gotową marynatę teriyaki połączyć z sokiem z cytryny, miodem. Zamarynować łososia w marynacie i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Kaszę kuskus zalać bulionem warzywnym. Fasolkę szparagową ugotować, następnie odcedzić i gdy ostygnie podsmażyć na maśle, dodając szczyptę ziaren sezamu. Łososia smażyć na rozgrzanej patelni przez 3-4 minuty z każdej strony.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Delikatny, rozplywajacy się w ustach łosoś 🙂 Dodałam jeszcze imbir do marynaty 👍podałam z kuskusem ❤️