Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Łosoś z warzywami

Opis wykonania

Grillowany łosoś otoczony warzywami :starta marchewka,kalafior,karbowane sałaty,odrobina kapusty kiszonej i pomidorki koktajlowe z dressingiem tahini

Świeżego łososia nacieramy solą oraz pieprzem i umieszczamy na patelni grillowej z odrobiną wody. W garnku gotujemy do miękkości kalafiora. Kroimy pomidorki oraz szarpiemy (wcześniej umytą) sałatę na mniejsze kawałki. Ścieramy obraną marchewkę na tarce i skrapiamy sokiem z cytryny. W miseczce robimy dressing : sok z połowy cytryny, dwie łyżki tahini- pasty sezamowej, pół łyżeczki soli, szczypta pieprzu dwie łyżeczki wody mieszamy do uzyskania gładkiego dressingu.W. misce lub lunchboxie układamy sałatę oraz resztę składników dookoła : pomidorki, kalafior, starta marchewka i dwie łyżki kiszonej kapusty - wszystko polewamy sosem tahinowym. Na wierzch kłądziemy ugrillowanego łososia, którego możemy pokropić resztą cytryny.