Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Grillowany łosoś otoczony warzywami :starta marchewka,kalafior,karbowane sałaty,odrobina kapusty kiszonej i pomidorki koktajlowe z dressingiem tahini

Składniki

200 g Łosoś
150 g Pomidorki
4 garść Karbowane sałaty
2 łyżka Kapusta kiszona
300 g Kalafior
1,5 szt. Marchewka
1 szt. Cytryna
2 łyżka Tahini
2 łyżeczka Przyprawy

Opis wykonania

Świeżego łososia nacieramy solą oraz pieprzem i umieszczamy na patelni grillowej z odrobiną wody. W garnku gotujemy do miękkości kalafiora. Kroimy pomidorki oraz szarpiemy (wcześniej umytą) sałatę na mniejsze kawałki. Ścieramy obraną marchewkę na tarce i skrapiamy sokiem z cytryny. W miseczce robimy dressing : sok z połowy cytryny, dwie łyżki tahini- pasty sezamowej, pół łyżeczki soli, szczypta pieprzu dwie łyżeczki wody mieszamy do uzyskania gładkiego dressingu.W. misce lub lunchboxie układamy sałatę oraz resztę składników dookoła : pomidorki, kalafior, starta marchewka i dwie łyżki kiszonej kapusty - wszystko polewamy sosem tahinowym. Na wierzch kłądziemy ugrillowanego łososia, którego możemy pokropić resztą cytryny.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Doskonały łosoś ❤️ podany z salatka z warzyw.
Radosław
Bardzo fajny przepis
Radosław
Podałem z sałatką warzywną oraz limonką :)