Łosoś z warzywami
1 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Grillowany łosoś otoczony warzywami :starta marchewka,kalafior,karbowane sałaty,odrobina kapusty kiszonej i pomidorki koktajlowe z dressingiem tahini
Składniki
200 g Łosoś
150 g Pomidorki
4 garść Karbowane sałaty
2 łyżka Kapusta kiszona
300 g Kalafior
1,5 szt. Marchewka
1 szt. Cytryna
2 łyżka Tahini
2 łyżeczka Przyprawy
Łosoś z warzywami
Łosoś z warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Świeżego łososia nacieramy solą oraz pieprzem i umieszczamy na patelni grillowej z odrobiną wody. W garnku gotujemy do miękkości kalafiora. Kroimy pomidorki oraz szarpiemy (wcześniej umytą) sałatę na mniejsze kawałki. Ścieramy obraną marchewkę na tarce i skrapiamy sokiem z cytryny. W miseczce robimy dressing : sok z połowy cytryny, dwie łyżki tahini- pasty sezamowej, pół łyżeczki soli, szczypta pieprzu dwie łyżeczki wody mieszamy do uzyskania gładkiego dressingu.W. misce lub lunchboxie układamy sałatę oraz resztę składników dookoła : pomidorki, kalafior, starta marchewka i dwie łyżki kiszonej kapusty - wszystko polewamy sosem tahinowym. Na wierzch kłądziemy ugrillowanego łososia, którego możemy pokropić resztą cytryny.
Komentarze