Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smażone medaliony z łososia, z pure z brokuła na maśle palonym, żelem z limonki i sosem sojowym.

Składniki

400 g Łosoś
1 szt. Brokuł
4 łyżka Sos sojowy
100 ml Mleko
100 g Masło
100 ml Sok z limonki
50 g Cukier
1 łyżeczka Mąka ziemiaczana
2 szczypta Sól morska

Opis wykonania

1. Masło rozpuszczamy i wrzucamy do niego drobno pokrojonego brokuła. Dusimy pod przykryciem przez 10 minut, po czym dodajemy mleka, gotujemy kolejne 10 minut, doprawiamy solą i miksujemy na jednolite pure. 2. Sok z limonki zagotowujemy z cukrem i mąką ziemniaczaną aż zrobić się gęsty żel. 3. Łososia formujemy w rulon za pomocą foli spożywczej i kroimy na 4 2-cm medaliony, które smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. Doprawiamy solą, najlepiej morską. Każdy medalion opcjonalnie kroimy na 4 części. 4. Wykładamy powyższe 3 elementy na talerz i polewamy sosem sojowym GOTOWE !!! :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych