Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

ŁOSOŚ/BROKUŁ/LIMONKA/SOS SOJOWY

Opis wykonania

Smażone medaliony z łososia, z pure z brokuła na maśle palonym, żelem z limonki i sosem sojowym.

1. Masło rozpuszczamy i wrzucamy do niego drobno pokrojonego brokuła. Dusimy pod przykryciem przez 10 minut, po czym dodajemy mleka, gotujemy kolejne 10 minut, doprawiamy solą i miksujemy na jednolite pure. 2. Sok z limonki zagotowujemy z cukrem i mąką ziemniaczaną aż zrobić się gęsty żel. 3. Łososia formujemy w rulon za pomocą foli spożywczej i kroimy na 4 2-cm medaliony, które smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. Doprawiamy solą, najlepiej morską. Każdy medalion opcjonalnie kroimy na 4 części. 4. Wykładamy powyższe 3 elementy na talerz i polewamy sosem sojowym GOTOWE !!! :)