Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Lunchowa sałatka makaronowa z tuńczykiem

Lunchowa sałatka makaronowa z tuńczykiem
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne szybkie i efektowne, a przede wszystkim pyszne i pożywne danie do pracy!

Składniki

40 g makaron świderki (najlepiej z pełnego ziarna)
50 g tuńczyk w kawałkach w sosie własnym
1 garść rukola
60 g mozzarella mini light
50 g pomidorki koktajlowe
1 łyżeczka papryczka chili
1 łyżka czarne oliwki
2 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżeczka zioła prowansalskie
1 łyżeczka sok z cytryny

Opis wykonania

1. Makaron gotujemy do miękkości, studzimy. 2. W międzyczasie pomidorki kroimy na pół, oliwki na pół, chili w drobne plasterki 3. W słoiczku mieszamy sok z cytryny z oliwą i ziołami prowansalskimi i odrobiną soli i pieprzu. 4. Ostudzony makaron wkładamy na dno słoika. 5. Po kolei układamy na nim rukolę, tuńczyka, kulki mozzarelli, chilli, pomidorki koktajlowe oliwki. 6. Całość zalewamy przygotowanym sosem. 7. Zakręcamy słoik i lunch gotowy do zabrania do pracy!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych