Makaron cynamonowy z sosem orzechowym

2 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Makaron cynamonowy z sosem orzechowym
Makaron cynamonowy z sosem orzechowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy i podsmażamy pieczarki z sokiem z cytryny. Pierś z indyka kroimy w kostkę i dodajemy do lekko podsmażonych pieczarek i przyprawiamy. W między czasie gotujemy makaron. W szklance mieszamy masło orzechowe z wodą do uzyskania konsystencji jogurtu. Tak przygotowaną mieszankę dodajemy do indyka z pieczarkami. Sos poddajemy redukcji - gotujemy do momentu, aż nadmiar wody odparuje, a sos zgęstnieje. Wykładamy danie na talerz i posypujemy pokrojoną natką pietruszki oraz drobno posiekanymi migdałami. Smacznego!
Komentarze