Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Makaron cynamonowy z sosem orzechowym

Opis wykonania

Idealne, aczkolwiek nietypowe połączenie cynamonu, gałki muszkatołowej z indykiem, pieczarkami i sosem z masła orzechowego.

Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy i podsmażamy pieczarki z sokiem z cytryny. Pierś z indyka kroimy w kostkę i dodajemy do lekko podsmażonych pieczarek i przyprawiamy. W między czasie gotujemy makaron. W szklance mieszamy masło orzechowe z wodą do uzyskania konsystencji jogurtu. Tak przygotowaną mieszankę dodajemy do indyka z pieczarkami. Sos poddajemy redukcji - gotujemy do momentu, aż nadmiar wody odparuje, a sos zgęstnieje. Wykładamy danie na talerz i posypujemy pokrojoną natką pietruszki oraz drobno posiekanymi migdałami. Smacznego!