Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Połączenie makaronu z fasolką w pomidorowym sosie, a dlaczego nie. Danie smakuje wspaniale i super rozgrzewa, takie idealne jesienne danie.

Składniki

100 g fasola czarna
200 g pieczarki
500 ml sos pomidorowy domowy
3 szczypta sól
1 szczypta pieprz
150 g kiełbasa
150 g makaron kokardki
1 garść szczypiorek

Opis wykonania

Fasolę musimy namoczyć w wodzie, najlepiej na całą noc. Następnie gotujemy ją w wodzie z łyżeczką soli do miękkości, ja wrzuciłam moją fasolę do szybkowara - wystarczyło 20 minut. Pieczarki podsmażamy na patelni. Ugotowaną fasolę odcedzamy i dodajemy domowy sos pomidorowy, wrzucamy pieczarki. Kiełbasę kroimy na plasterki i lekko podsmażamy. Wrzucamy do fasolki. Jeszcze doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na sam koniec wrzucamy ugotowany makaron. Mieszamy i jak już smaki się wymieszają rozkładamy do misek. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych