Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Połączenie makaronu z fasolką w pomidorowym sosie, a dlaczego nie. Danie smakuje wspaniale i super rozgrzewa, takie idealne jesienne danie.

Składniki

100 g fasola czarna
200 g pieczarki
500 ml sos pomidorowy domowy
3 szczypta sól
1 szczypta pieprz
150 g kiełbasa
150 g makaron kokardki
1 garść szczypiorek

Opis wykonania

Fasolę musimy namoczyć w wodzie, najlepiej na całą noc. Następnie gotujemy ją w wodzie z łyżeczką soli do miękkości, ja wrzuciłam moją fasolę do szybkowara - wystarczyło 20 minut. Pieczarki podsmażamy na patelni. Ugotowaną fasolę odcedzamy i dodajemy domowy sos pomidorowy, wrzucamy pieczarki. Kiełbasę kroimy na plasterki i lekko podsmażamy. Wrzucamy do fasolki. Jeszcze doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na sam koniec wrzucamy ugotowany makaron. Mieszamy i jak już smaki się wymieszają rozkładamy do misek. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
Bardzo fajny sos do makaronu 😊 czy z kiełbasą czy z kurczakiem wychodzi szybkie i smaczne danie 😊