Makaron z fasolką
4 porcje
60 min
Łatwe
Połączenie makaronu z fasolką w pomidorowym sosie, a dlaczego nie. Danie smakuje wspaniale i super rozgrzewa, takie idealne jesienne danie.
Składniki
100 g fasola czarna
200 g pieczarki
500 ml sos pomidorowy domowy
3 szczypta sól
1 szczypta pieprz
150 g kiełbasa
150 g makaron kokardki
1 garść szczypiorek
Makaron z fasolką
Makaron z fasolką
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Fasolę musimy namoczyć w wodzie, najlepiej na całą noc. Następnie gotujemy ją w wodzie z łyżeczką soli do miękkości, ja wrzuciłam moją fasolę do szybkowara - wystarczyło 20 minut. Pieczarki podsmażamy na patelni. Ugotowaną fasolę odcedzamy i dodajemy domowy sos pomidorowy, wrzucamy pieczarki. Kiełbasę kroimy na plasterki i lekko podsmażamy. Wrzucamy do fasolki. Jeszcze doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na sam koniec wrzucamy ugotowany makaron. Mieszamy i jak już smaki się wymieszają rozkładamy do misek. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze