Makaron z pesto z czerwonych warzyw

4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Makaron z pesto z czerwonych warzyw
Makaron z pesto z czerwonych warzyw
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Przygotuj wszystkie potrzebne na pesto składniki.

Papryki wraz z cebulą pokrój na połówki, wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skrop oliwą i piecz w piekarniku w 180 stopniach ok. 30 min.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.


Po upieczeniu zdejmij z papryk skórkę, usuń łodygi oraz gniazda nasienne.

Wszystkie składniki włóż do misy blendera i zmiksuj na gładką masę.

Pesto wymieszaj na patelni z ugotowanym makaronem.
Komentarze