


Makaron z czerwonym pesto to pyszne i łatwe do przygotowania danie z makaronu, które idealnie sprawdzi się na szybki obiad lub lunch w weekend. To połączenie świeżych i aromatycznych przypraw, suszonych pomidorów i czerwonych warzyw tworzy kremowe, lekko pikantne pesto, które doskonale komponuje się z makaronem. Jeśli szukasz szybkiego i sycącego posiłku, to ten przepis jest dla Ciebie.
Przygotuj wszystkie potrzebne na pesto składniki.
Papryki wraz z cebulą pokrój na połówki, wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skrop oliwą i piecz w piekarniku w 180 stopniach ok. 30 min.
Po upieczeniu zdejmij z papryk skórkę, usuń łodygi oraz gniazda nasienne.
Wszystkie składniki włóż do misy blendera i zmiksuj na gładką masę.
Pesto wymieszaj na patelni z ugotowanym makaronem.