


Niepowtarzalny smak tagliatelle i krewetek w połączeniu z pesto i białym winem.
Krewetki zamarynować na 15-20 min w oliwie, soku z cytryny, kilku kroplach sosu rybnego i sojowego. Odstawić na bok. Naszykowac papier do pieczenia i nasmarowac środki papieru oliwą. Następnie zagotować wodę, lekko osolić i wrzucic makaron gotować maksymalnie 2-3min az tylko lekko zmieknie. Odlać i zmieszać z pesto oraz drobno posiekanym czosnkiem (zostawić dwie łyzki pesto i odrobinę czosnku na później). Makaron rozdzielić na dwa papiery po środku, dodać krewetki zmieszane z pozostałym pesto i czosnkiem. Złapać papier po dwoch stronach i skręcic z niego cukierek. Przed całkowitym zawinięciem wlać do środka po kilka łyżek wina. Doprawic delikatnie solą i pieprzem. Szczelnie zawinąć i włożyć do nagrzanego piekarnika na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. Piec około 15 minut w teperaturze 200c. Podawac na talerzu bez usuwania papieru. Ozdobić listkiem świeżej bazylii. Smacznego. .