Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowy deser, w którym przemycamy dzieciom kaszę jaglaną.

Składniki

1,5 szklanka malin
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 szt. galaretki malinowej
1 łyżka ksylitol lub cukier
1 łyżka ksylitolu lub cukru
420 ml wody

Opis wykonania

Galaretkę przygotować z odrobinę mniejszej ilości wody, niż na opakowaniu (ok.420 ml). Do blendera wrzucić maliny oraz ok. 1/3 szklanki przestudzonej galaretki i odrobinę posłodzić. Zmiksować. Na koniec dodać kaszę i lekko zmiksować, do połączenia składników. Spróbować czy jest wystarczająco słodkie. Przełożyć masę do salaterek i schłodzić. Gdy zgęstnieje, na wierzch wylać część pozostałej tężejącej galaretki i pozostawić ponownie w lodówce do stężenia.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych