Mango lassi
4 porcje
10 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 3)
Lassi to orzeźwiający napój prosto z Indii. Przyrządzany jest z gęstego jogurtu, wody i różnych przypraw. Lassi może być zarówno w wersji na słono, jak i na słodko. Największą popularnością cieszą się przepisy na lassi z wykorzystaniem owoców. W Akademii Smaku pokażę, jak przygotować pyszne mango lassi z korzenną nutą. Warto pamiętać, że koktajle owocowe to samo zdrowie!
Składniki
1 duże dojrzałe mango
125 ml zimnej wody
200 ml jogurtu naturalnego
1 łyżeczka miodu
¼ łyżeczki mielonego kardamonu
Kilka kostek lodu
Listki świeżej mięty do dekoracji
Mango lassi
Mango lassi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mango obierz, pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do pojemnika blendera. Dodaj jogurt naturalny, kardamon, miód i zmiksuj.
Następnie dolewaj wody w celu uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Porada
Perfekcyjne smoothie z poczwórnymi ostrzami QuattroBlade w blenderze ręcznym marki Bosch to łatwizna! Przygotuj zastrzyk energii, który pozwoli Ci perfekcyjnie zacząć dzień.
Napój przelej do szklanek. Do każdej porcji dodaj kilka kostek lodu i listki świeżej mięty.
Komentarze