Marynowane pomidorki koktajlowe

4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 2)
Marynowane pomidorki świetnie urozmaicą Twoje danie.
Składniki
30 szt. pomidorków koktajlowych
3 łyżka sosu rybnego
6 łyżka octu ryżowego
1/2 łyżeczka cukru
1 szt. papryczka chili (drobno posiekana)
Marynowane pomidorki koktajlowe
Marynowane pomidorki koktajlowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W miseczce wymieszaj sos rybny, ocet i cukier. Dodaj drobno posiekaną papryczkę chili. Pomidorki ponakłuwaj w kilku miejscach, by lepiej wchłaniały marynatę. Ułóż je w plastikowym pojemniku i zalej przygotowaną zalewą. Włóż je do lodówki
Tip:
Pomidorki najlepiej umieścić w marynacie na dłużej niż jeden dzień.
Należy spożyć je w ciągu 4 dni od momentu przygotowania.
Będą doskonale pasować do kurczaka lub wołowiny z ryżem, do kanapek czy sałatek.
Komentarze