


Pyszne kieszonki z ciasta francuskiego wypełnione farszem z mięsa mielonego to idealne rozwiązanie na przystawkę podczas imprezy, czy na przekąskę do pracy. Możemy je jeść gorące, bezpośrednio po przygotowaniu, ale smaczne są również na zimno.
Cebulę posiekaj, zeszklij na gorącym oleju. Dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Wrzuć mięso i przesmaż. Dodaj koncentrat pomidorowy, przypraw solą i pieprzem.
Składniki duś 15 minut, mieszając. Następnie odstaw z płyty grzewczej do przestudzenia.
Ciasto francuskie pokrój w kwadraty o boku ok. 6 cm. Na każdy kwadrat nałóż przestudzone mięso. Zlep ze sobą przeciwległe rogi ciasta.
Kieszonki z ciasta francuskiego piecz na blasze wyłożonej papierem, w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok. 30 minut.