Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Mięso mielone w cieście francuskim – pyszne kieszonki

Opis wykonania

Pyszne kieszonki z ciasta francuskiego wypełnione farszem z mięsa mielonego to idealne rozwiązanie na przystawkę podczas imprezy, czy na przekąskę do pracy. Możemy je jeść gorące, bezpośrednio po przygotowaniu, ale smaczne są również na zimno.

Mięso mielone w cieście francuskim – pyszne kieszonki - krok 1

Cebulę posiekaj, zeszklij na gorącym oleju. Dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.

Mięso mielone w cieście francuskim – pyszne kieszonki - krok 2

Wrzuć mięso i przesmaż. Dodaj koncentrat pomidorowy, przypraw solą i pieprzem.

Składniki duś 15 minut, mieszając. Następnie odstaw z płyty grzewczej do przestudzenia.

Mięso mielone w cieście francuskim – pyszne kieszonki - krok 3

Ciasto francuskie pokrój w kwadraty o boku ok. 6 cm. Na każdy kwadrat nałóż przestudzone mięso. Zlep ze sobą przeciwległe rogi ciasta. 

Mięso mielone w cieście francuskim – pyszne kieszonki - krok 4

Kieszonki z ciasta francuskiego piecz na blasze wyłożonej papierem, w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok. 30 minut. 

Bosch do kuchni