Mięso mielone w cieście francuskim – pyszne kieszonki
8 porcje
59 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Mięso mielone w cieście francuskim – pyszne kieszonki
Mięso mielone w cieście francuskim – pyszne kieszonki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę posiekaj, zeszklij na gorącym oleju. Dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Wrzuć mięso i przesmaż. Dodaj koncentrat pomidorowy, przypraw solą i pieprzem.
Składniki duś 15 minut, mieszając. Następnie odstaw z płyty grzewczej do przestudzenia.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Ciasto francuskie pokrój w kwadraty o boku ok. 6 cm. Na każdy kwadrat nałóż przestudzone mięso. Zlep ze sobą przeciwległe rogi ciasta.
Kieszonki z ciasta francuskiego piecz na blasze wyłożonej papierem, w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok. 30 minut.
Komentarze