Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Mięso mielone w cieście francuskim - pyszne kieszonki

Opis wykonania

Pyszne kieszonki z ciasta francuskiego wypełnione farszem z mięsa mielonego to idealne rozwiązanie na przystawkę podczas imprezy, czy na przekąskę do pracy. Możemy je jeść gorące, bezpośrednio po przygotowaniu, ale smaczne są również na zimno.

baner reklamowy maszynki do mielenia
Mięso mielone w cieście francuskim - pyszne kieszonki - krok 1

Cebulę posiekaj, zeszklij na gorącym oleju. Dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.

Mięso mielone w cieście francuskim - pyszne kieszonki - krok 2

Wrzuć mięso i przesmaż. Dodaj koncentrat pomidorowy, przypraw solą i pieprzem.

Składniki duś 15 minut, mieszając. Następnie odstaw do przestudzenia.

Mięso mielone w cieście francuskim - pyszne kieszonki - krok 3

Ciasto francuskie pokrój w kwadraty o boku ok. 6 cm. Na każdy kwadrat nałóż przestudzone mięso. Zlep ze sobą przeciwległe rogi ciasta. 

Mięso mielone w cieście francuskim - pyszne kieszonki - krok 4

Kieszonki z ciasta francuskiego piecz na blasze wyłożonej papierem, w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez ok 30 minut.