Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Miętowe Ravioli z Musem z koziego Serka,Miodem i truskawkami

Opis wykonania

Jeśli jesteś łąsuchem,koneserem słodkości i nie możesz obejść się bez słodyczy ten przepis jest z pewnością dla Ciebie!

W misce zagniatam ciasto: 250 g mąki, 180 ml gorącej wody,łyżeczkę oleju,łyżeczka siekanej mięty,szczypta soli ( najpierw mieszam łyżką dopóki woda nie przestygnie,następnie ręką). Przykrywam ciasto ściereczką by ,,odpoczęło". Farsz to żadna filozofia :) Mieszam Kozi serek z łyżką miodu.Truskawki kroję w plasterki. Na stolnicy rozsypuję troszkę mąki,rozwałkowuję dwa okrągłe,w miarę równe placki.Łyżeczką nakładam ,,kleksiki" serka z miodem na wierzchu kładę plasterki truskawek.Gdy już cały okrąg pokryty jest kleksami,Nakładam na niego drugi okrągły placek ciasta i na około każdej porcji farszu sklejam ze sobą ciasto delikatnie przygniatając palcami.Radełkiem wycinam pierożki i dociskam ponownie brzegi ciasta widelcem.Tak gotowe ravioli Wrzucam na gotującą się lekko osoloną wodę i gotuję ok. 4 min ( do wypłynięcia). Wykładam na talerz. Każdy pierożek dodatkowo przesmarowuję miodem.Dodaję listki świeżej mięty i kilka truskawek.