Mleko migdałowe
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Mleko migdałowe
Mleko migdałowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Migdały zalej szklanką zimnej wody i odstaw na około 8 godzin, a najlepiej na noc w chłodnym miejscu.
Odcedź, wrzuć do pojemnika blendera i zalej 3 szklankami zimnej przegotowanej wody. Całość miksuj przez kilka minut.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Teraz pozostaje odcedzić mleko przy pomocy sitka wyłożonego gazą. Na koniec warto jeszcze odcisnąć mocno ostatnie krople mleka, tak żeby nic się nie zmarnowało.
Tak przygotowane mleko możesz przechowywać maksymalnie przez 3 dni w lodówce.
Komentarze