Mleko migdałowe
![Mleko migdałowe](https://akademiasmaku.pl/storage/7246/conversions/mleko-migdalowe-4414-single.webp)
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Mleko migdałowe
Mleko migdałowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8334/conversions/AUhQnaOoQVce2h-thumb.webp)
Migdały zalej szklanką zimnej wody i odstaw na około 8 godzin, a najlepiej na noc w chłodnym miejscu.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8335/conversions/yxLpDHe9JQzcUV-thumb.webp)
Odcedź, wrzuć do pojemnika blendera i zalej 3 szklankami zimnej przegotowanej wody. Całość miksuj przez kilka minut.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8336/conversions/mVDLiAwQdmya8v-thumb.webp)
Teraz pozostaje odcedzić mleko przy pomocy sitka wyłożonego gazą. Na koniec warto jeszcze odcisnąć mocno ostatnie krople mleka, tak żeby nic się nie zmarnowało.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/8337/conversions/rHN1G9CJV3nD2S-thumb.webp)
Tak przygotowane mleko możesz przechowywać maksymalnie przez 3 dni w lodówce.
Komentarze