Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Mus jabłkowy

Opis wykonania

Jesień to idealna pora, by przygotować zapasy na zimę. W domowej spiżarni nie może zabraknąć różnego rodzaju przetworów. Jednym z nich jest przepyszna konfitura z jabłek – doskonały dodatek do zimowych śniadań i deserów.

Mus jabłkowy - krok 1

Przekładamy usmażone, gorące jabłka do wyparzonych słoików i pasteryzujemy przez 25 minut.

Mus jabłkowy - krok 2

Jabłka obieramy ze skórki, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę 1/1 cm.

Warto skropić je sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.

Mus jabłkowy - krok 3

Do garnka wlewamy 50 ml wody, do której dodajemy rum i cukier.

Następnie dodajemy jabłka i smażymy przez ok. 30 min delikatnie mieszając.