Mus jabłkowy

6 porcji
120 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 2)
Składniki
Mus jabłkowy
Mus jabłkowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Jabłka obieramy ze skórki, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę 1/1 cm.
Warto skropić je sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.

Do garnka wlewamy 50 ml wody, do której dodajemy rum i cukier.
Następnie dodajemy jabłka i smażymy na płycie grzewczej przez ok. 30 minut, delikatnie mieszając.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.


Przekładamy usmażone, gorące jabłka do wyparzonych słoików i pasteryzujemy przez 25 minut.
Komentarze