Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Muszle nadziane i zapiekane

Muszle nadziane i zapiekane
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smaczne i szybkie danie obiadowe nawet dla wybrednych.

Składniki

4 szt. muszle makaronowe
5 dkg ser fera
5 dkg twaróg chudy
2 łyżka parmezan tarty
2 łyżka suszone pomidorki koktajlowe
1/2 łyżeczka papryka suszona w płatkach
1/4 łyżka sól
1 szczypta pieprz
1 szt. pomidory krojone w puszce
1/2 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 łyżeczka bazylia suszona

Opis wykonania

Zaczynamy od ugotowania muszli w lekko osolonym wrzątku wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Pomidory z puszki przekładamy do rondla, dodajemy posiekaną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę dusimy, doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Ser feta, twaróg i starty parmezan rozgniatamy widelcem, dodajemy osączone z zalewy pomidorki koktajlowe, paprykę suszoną w płatkach i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ostudzone muszle nadziewamy masa serową. Pomidory z rondla przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy nadziane muszle, przykrywamy naczynie i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych