Nagetsy z indyka z cukiniowo batatowymi frytkami
4 porcje
40 min
Łatwe
Składniki
Nagetsy z indyka z cukiniowo batatowymi frytkami
Nagetsy z indyka z cukiniowo batatowymi frytkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Indyka myjemy, kroimy w małe kawałki, marynujemy w oliwie, imbirze, kolendrze, soli, pieprzu, sosie sojowym i papryce chilli. Odstawiamy indyka na bok, żeby się zamarynował. W tym czasie przygotowujemy panierkę z płatków kukurydzianych, papryki słodkiej, ziół prowansalskich . Wszystkie składniki panierki wrzucamy do kielicha od blendera i miksujemy na drobno. Następnie kroimy obieramy i kroimy batat na frytki. wrzucamy do gorącej wody i gotujemy 4 minuty. Cukinię kroimy na frytki i obtaczamy w słodkiej papryce i parmezanie. Warzywne frytki wrzucamy na papier do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut (włączamy termoobieg). Nagetsy obtaczamy w panierce i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 230 stopniach przez 15-20 minut. Nagetsy i frytki podajemy ze świeżą słodką papryką pokrojoną w paski. Smacznego
Komentarze