Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Naleśniki bezglutenowe z cukinią, jarmużem, suszonymi pomidorami i kozim serem

Naleśniki bezglutenowe z cukinią, jarmużem, suszonymi pomidorami i kozim serem
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Idealne naleśniki bezglutenowe z mąki ryżowej i kukurydzianej. W Akademii Smaku proponuję wypełnić je farszem skomponowanym z jarmużu, cukinii, suszonych pomidorów i koziego sera. Naleśniki z wytrawnym farszem będą doskonałą propozycją na lunch, obiad lub ciepłą kolację.

Składniki

Naleśniki:
50 g - mąki ryżowej
50 g - mąki kukurydzianej
2 szt. - jajek
1 szczypta - soli
1 łyżka - oleju
Farsz:
100 g - jarmużu
150 g - sera koziego
1 szt. - cukinii
1 ząbek - czosnku
10 szt. - suszonych pomidorów
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

1

W misce umieść wszystkie składniki: mąkę, dodaj jajka, olej, mleko oraz sól. Wymieszaj. Odstaw na minimum 30 minut.

2

Przed smażeniem patelnię cienko posmaruj olejem, np. za pomocą pędzla kuchennego.

Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię i usmaż naleśniki z obu stron.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh
3

Przygotuj farsz - liście jarmużu opłucz i powycinaj z nich grubsze fragmenty łodyg. Cukinię pokrój w małą kostkę.

Na patelni rozgrzej oliwę dodaj posiekany czosnek. Podsmaż minutę. Dodaj jarmuż i cukinię. Podsmaż przez ok. 4-5 minut. Dodaj pomidory pokrojone na mniejsze kawałki i pokruszony ser. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.

4

Farsz nałóż na naleśniki i zwiń w rulon lub złóż w trójkąt.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Obłędne 🙂idealne na każdą porę dnia 👍
Pafwvcio
no całkiem smaczne, dobrze jest zjeść coś nowego :)