Naleśniki bezglutenowe z cukinią, jarmużem, suszonymi pomidorami i kozim serem
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Naleśniki bezglutenowe z cukinią, jarmużem, suszonymi pomidorami i kozim serem
Naleśniki bezglutenowe z cukinią, jarmużem, suszonymi pomidorami i kozim serem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W misce umieść wszystkie składniki: mąkę, dodaj jajka, olej, mleko oraz sól. Wymieszaj. Odstaw na minimum 30 minut.
Przed smażeniem patelnię cienko posmaruj olejem, np. za pomocą pędzla kuchennego.
Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię i usmaż naleśniki z obu stron.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Przygotuj farsz - liście jarmużu opłucz i powycinaj z nich grubsze fragmenty łodyg. Cukinię pokrój w małą kostkę.
Na patelni rozgrzej oliwę dodaj posiekany czosnek. Podsmaż minutę. Dodaj jarmuż i cukinię. Podsmaż przez ok. 4-5 minut. Dodaj pomidory pokrojone na mniejsze kawałki i pokruszony ser. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Farsz nałóż na naleśniki i zwiń w rulon lub złóż w trójkąt.
Komentarze