Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Naleśniki bezglutenowe z cukinią, jarmużem, suszonymi pomidorami i kozim serem

Opis wykonania

Idealne naleśniki bezglutenowe z mąki ryżowej i kukurydzianej. W Akademii Smaku proponuję wypełnić je farszem skomponowanym z jarmużu, cukinii, suszonych pomidorów i koziego sera. Naleśniki z wytrawnym farszem będą doskonałą propozycją na lunch, obiad lub ciepłą kolację.

Naleśniki bezglutenowe z cukinią, jarmużem, suszonymi pomidorami i kozim serem - krok 1

W misce umieść wszystkie składniki: mąkę, dodaj jajka, olej, mleko oraz sól. Wymieszaj. Odstaw na minimum 30 minut.

Naleśniki bezglutenowe z cukinią, jarmużem, suszonymi pomidorami i kozim serem - krok 2

Przed smażeniem patelnię cienko posmaruj olejem, np. za pomocą pędzla kuchennego.

Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki z obu stron.

Naleśniki bezglutenowe z cukinią, jarmużem, suszonymi pomidorami i kozim serem - krok 3

Przygotuj farsz - liście jarmużu opłucz i powycinaj z nich grubsze fragmenty łodyg. Cukinię pokrój w małą kostkę.

Na patelni rozgrzej oliwę dodaj posiekany czosnek. Podsmaż minutę. Dodaj jarmuż i cukinię. Podsmaż przez ok. 4-5 minut. Dodaj pomidory pokrojone na mniejsze kawałki i pokruszony ser. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.

Naleśniki bezglutenowe z cukinią, jarmużem, suszonymi pomidorami i kozim serem - krok 4

Farsz nałóż na naleśniki i zwiń w rulon lub złóż w trójkąt.