Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Naleśniki szpinakowe z łososiem wędzonym i serkiem

Naleśniki szpinakowe z wędzonym łososiem
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosty, szybki, zdrowy przepis na zielone naleśniki które są bardzo smaczne i ładnie wyglądające. Warto spróbować.

Składniki

90 g Mąka orkiszowa
30 ml Woda
1 szt. Jajko
100 g Szpinak
150 g Łosoś wędzony
30 g Serek kanapkowy śmietankowy

Opis wykonania

Do blendera dodajemy szpinak, jajko, mąkę i odrobinę wody a następnie wszystko blendujemy. Przygotowaną masę smażymy na patelnie po 1min z każdej strony. Gdy naleśnik jest usmażony smarujemy go serkiem kanapkowym na niego układamy plastry wędzonego łososia i wszystko zawijamy. I gotowe.


Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Babeczka
Ale dobre :) wyszły pysznie
Babeczka
Fajnie że proporcje sa podane na małą porcję mi wyszło chyba 4 naleśniki , wody dałam więcej niż w przepisie bo nie dało się miksować , łososia użyłam wędzonego z pieprzę wyszło akurat na tą ilość nalesnikow i dodatkowo ciasto posoliłam i popieprzyłam wyszło zaskakująco smacznie
Radosław
Zdecydowałem się na klasyczne naleśniki, nie szpinakowe
Radosław
Wyszły super :)