Naleśniki szpinakowe z łososiem wędzonym i serkiem
3 porcje
10 min
Łatwe
4.5 (Ilość ocen: 2)
Prosty, szybki, zdrowy przepis na zielone naleśniki które są bardzo smaczne i ładnie wyglądające. Warto spróbować.
Składniki
90 g Mąka orkiszowa
30 ml Woda
1 szt. Jajko
100 g Szpinak
150 g Łosoś wędzony
30 g Serek kanapkowy śmietankowy
Naleśniki szpinakowe z wędzonym łososiem
Naleśniki szpinakowe z wędzonym łososiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do blendera dodajemy szpinak, jajko, mąkę i odrobinę wody a następnie wszystko blendujemy. Przygotowaną masę smażymy na patelnie po 1min z każdej strony. Gdy naleśnik jest usmażony smarujemy go serkiem kanapkowym na niego układamy plastry wędzonego łososia i wszystko zawijamy. I gotowe.
Komentarze