Nugetsy z frytkami z sosami czosnkowym i pomidorowym
2 porcje
50 min
Średnie
Danie fastfoodowe, całkowicie zdrowe ;) W oczach danie główne, a w smaku deser.
Składniki
70 g Truskawki
30 g Mango
100 g Jabłko
140 g Jogurt naturalny
2 szt. Białka
50 g Otręby owsiane
Nugetsy z frytkami z sosami czosnkowym i pomidorowym
Nugetsy z frytkami z sosami czosnkowym i pomidorowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pracę nad naszym daniem zaczynamy od zrobienia sosów. Truskawki rozgniatamy i wsadzamy do zamrażalnika co jakiś czas wyciągamy i mieszamy. Czynność powtarzamy do zrobienia sorbetu. Sos czosnkowy "produkujemy" mieszając jogurt z posiekanym mango i gotowe. Następnie przygotowujemy nugetsy ubijając białka na nie całkiem sztywno, a następnie dodajemy zmielone otręby owsiane i smażymy na patelni bez użycia tłuszczu. Na sam koniec robimy frytki jabłkowe i wszystko razem komponujemy w całość na talerzu. Smacznego.
Komentarze