Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Nugetsy z frytkami z sosami czosnkowym i pomidorowym

Nugetsy z frytkami z sosami czosnkowym i pomidorowym
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Danie fastfoodowe, całkowicie zdrowe ;) W oczach danie główne, a w smaku deser.

Składniki

70 g Truskawki
30 g Mango
100 g Jabłko
140 g Jogurt naturalny
2 szt. Białka
50 g Otręby owsiane

Opis wykonania

Pracę nad naszym daniem zaczynamy od zrobienia sosów. Truskawki rozgniatamy i wsadzamy do zamrażalnika co jakiś czas wyciągamy i mieszamy. Czynność powtarzamy do zrobienia sorbetu. Sos czosnkowy "produkujemy" mieszając jogurt z posiekanym mango i gotowe. Następnie przygotowujemy nugetsy ubijając białka na nie całkiem sztywno, a następnie dodajemy zmielone otręby owsiane i smażymy na patelni bez użycia tłuszczu. Na sam koniec robimy frytki jabłkowe i wszystko razem komponujemy w całość na talerzu. Smacznego.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych