Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Idealne, sycące śniadanko do pracy.

Składniki

1/2 kg Ziemniakami
1 szt. Jajko
1 szklanka Mąka ziemniaczana
1 garść Natka pietruszki
1 szt. Cebula
100 g Masło

Opis wykonania

Składniki 1/2 kg ziemniaków 1 jajko 1 szkl. Mąki ziemniaczanej Do okraszania: cebulka masło roztopione natka pietruszki Sposób przygotowania 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie. Odcedzamy, studzimy i przepuszczamy przez praskę. Następnie ziemniaki mieszamy z mąką, szczyptą soli, jajkiem. Stolnice posypujemy mąką i wyrabiamy miękkie ciasto. Gdy juz ciasto będzie wyrobione dzielimy je na kawałki, z każdego kawałka formujemy cienkie wałeczki, kroimy ukośne na kluski. Następnie gotujemy wodę, solimy i wkładamy kopytka- gotujemy ok. 3 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Na sam koniec polewamy roztopionym masłem z cebulką.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
U mnie z dodatkiem sera i boczku! Polecam jako alternatywa do tradycyjnego obiadu