Kurczak po chińsku stir fry
4 porcje
35 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Kurczak po chińsku stir fry
Kurczak po chińsku stir fry
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso kurczaka pokrój w kostkę wielkości ok. 3 cm.
Imbir, czosnek i papryczkę chilli posiekaj dość drobno.
Na patelni rozgrzej mocno olej i dodaj posiekany czosnek, imbir i papryczkę.
Po kilkudziesięciu sekundach dodaj mięso kurczaka i smaż na dużej mocy płyty grzewczej do czasu, aż mięso zacznie się rumienić.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Dodaj sos sojowy, sos ostrygowy i cały czas mieszając, smaż dalej. Kurczak powinien po kilkudziesięciu sekundach dokładnie oblepić się sosem i zmienić kolor na brązowy.
Na ostatnie kilkadziesiąt sekund dodaj na patelnię pokrojoną zieloną cebulkę.
Całość zamieszaj, podawaj prosto z patelni w towarzystwie kolorowych warzyw i ryżu.
Koniecznie posyp gotowe danie ziarnami sezamu.
Komentarze