Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sycący, smaczny i łatwy w przygotowaniu nietypowy omlet. Ciasto na omlet można przygotować dzień wcześniej i przechować w lodówce.

Składniki

110 g mąka z ciecierzycy
0,5 szklanka woda
1 łyżka oliwa z oliwek
0,5 łyżeczka sól
0,5 łyżeczka pieprz
1,5 szklanka posiekane świeże zioła (majeranek, lubczyk, bazylia)
1 łyżka olej kokosowy
4 łyżka jogurt naturalny

Opis wykonania

Mąkę, wodę, oliwę z oliwek i przyprawy mieszamy dokładnie, żeby nie było grudek. Odstawiamy na pół godziny, żeby ciasto zgęstniało. Patelnię rozgrzewamy, smarujemy olejem kokosowym. Mieszamy ciasto łyżką i wylewamy na dobrze nagrzaną patelnię. Smażymy na małym ogniu około 7-10 minut. Gdy ciasto będzie już tylko lekko wilgotne od góry, wykładamy na jedną połowę posiekane zioła. Za pomocą łopatki składamy placek na pół i smażymy jeszcze przez 3-4 minuty. Usmażony placek przekładamy na talerz. Podajemy z jogurtem naturalnym.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych