Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Omlet cieciorkowy z ziołami

Opis wykonania

Sycący, smaczny i łatwy w przygotowaniu nietypowy omlet. Ciasto na omlet można przygotować dzień wcześniej i przechować w lodówce.

Mąkę, wodę, oliwę z oliwek i przyprawy mieszamy dokładnie, żeby nie było grudek. Odstawiamy na pół godziny, żeby ciasto zgęstniało. Patelnię rozgrzewamy, smarujemy olejem kokosowym. Mieszamy ciasto łyżką i wylewamy na dobrze nagrzaną patelnię. Smażymy na małym ogniu około 7-10 minut. Gdy ciasto będzie już tylko lekko wilgotne od góry, wykładamy na jedną połowę posiekane zioła. Za pomocą łopatki składamy placek na pół i smażymy jeszcze przez 3-4 minuty. Usmażony placek przekładamy na talerz. Podajemy z jogurtem naturalnym.