Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszny i pożywny omlet. Mocno czekoladowy, puszysty, idealny.

Składniki

Jajka
10 g Ksylitol
sól imalajska
2 łyżka Mąka kokosowa
1 łyżka Mąka owsiana
1 łyżka Kakao
25 g Czekolada gorzka
20 ml Mleko owsiane
1 łyżeczka Cynamon
1 łyżka Mąka ziemniaczana
1 łyżka Olej kokosowy

Opis wykonania

1.Białka oddzielić od żółtek. 2.Białka posolić i ubić na sztywną piankę. Pod koniec ubijania dodać ksylitol. Następnie dodawać żółtko po żółtku, do uzyskania jednolitej masy. 3. Na koniec wsypać przesiane mąki, kakao, cynamon raz płynną czekoladę (wcześniej roztopić ją w garnuszku z mlekiem owsianym i olejem kokosowym). Na tym etapie składniki mieszamy szpatułką. Delikatnie i dokładnie. 4. Na końcu można dodać pokruszoną czekoladę, rodzynki, ulubione bakalie. 5. Całość przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Bardzo fajny pomysł z wykorzystaniem zdrowszych mąk :)
Toporkiewicz
Pyszny z bananem