Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Omlet z twarogiem, pesto i zielonymi szparagami

Omlet z twarogiem, pesto i zielonymi szparagami
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
jak prawie każdy mój przepis, tak i ten powstał z potrzeby chwili. Robi się go naprawdę szybko, a składniki można dowolnie zmieniać. Smakuje wybitnie!

Składniki

4 szt. jajka wiejskie
1 szczypta sól
1 szczypta świeżo mielony czarny pieprz
1 łyżeczka czarnuszka lekko podprażona na suchej patelni
200 g twaróg wiejski
1 garść natka pietruszki
100 ml olej z pestek dyni
100 g podprażone pestki dyni
3 szt. zielone szparagi
2 łyżeczka masło klarowane

Opis wykonania

PESTO: do blendera włożyć natkę pietruszki, pestki dyni, olej z pestek dyni, sól i pieprz, zblendować na ziarniste pesto.Doprawić. OMLET: jaja wybić do miski, dodać sól i pieprz, ubić trzepaczką. wylać na patelnię teflonową, smażyć z dwóch stron. N połowę omleta wyłożyć pokruszony twaróg wymieszany z pesto pietruszkowym i złożyć na pół. Podawać ze szparagami, uprzednio podgotowanymi w wodzie z sola i cukrem, potem usmażonymi z dodatkiem czarnuszki na klarowanym maśle.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych