Omlet z twarogiem, pesto i zielonymi szparagami
2 porcje
10 min
Łatwe
jak prawie każdy mój przepis, tak i ten powstał z potrzeby chwili. Robi się go naprawdę szybko, a składniki można dowolnie zmieniać. Smakuje wybitnie!
Składniki
4 szt. jajka wiejskie
1 szczypta sól
1 szczypta świeżo mielony czarny pieprz
1 łyżeczka czarnuszka lekko podprażona na suchej patelni
200 g twaróg wiejski
1 garść natka pietruszki
100 ml olej z pestek dyni
100 g podprażone pestki dyni
3 szt. zielone szparagi
2 łyżeczka masło klarowane
Omlet z twarogiem, pesto i zielonymi szparagami
Omlet z twarogiem, pesto i zielonymi szparagami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
PESTO: do blendera włożyć natkę pietruszki, pestki dyni, olej z pestek dyni, sól i pieprz, zblendować na ziarniste pesto.Doprawić. OMLET: jaja wybić do miski, dodać sól i pieprz, ubić trzepaczką. wylać na patelnię teflonową, smażyć z dwóch stron. N połowę omleta wyłożyć pokruszony twaróg wymieszany z pesto pietruszkowym i złożyć na pół. Podawać ze szparagami, uprzednio podgotowanymi w wodzie z sola i cukrem, potem usmażonymi z dodatkiem czarnuszki na klarowanym maśle.
Komentarze