Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Omlet z twarogiem, pesto i zielonymi szparagami

Opis wykonania

jak prawie każdy mój przepis, tak i ten powstał z potrzeby chwili. Robi się go naprawdę szybko, a składniki można dowolnie zmieniać. Smakuje wybitnie!

PESTO: do blendera włożyć natkę pietruszki, pestki dyni, olej z pestek dyni, sól i pieprz, zblendować na ziarniste pesto.Doprawić. OMLET: jaja wybić do miski, dodać sól i pieprz, ubić trzepaczką. wylać na patelnię teflonową, smażyć z dwóch stron. N połowę omleta wyłożyć pokruszony twaróg wymieszany z pesto pietruszkowym i złożyć na pół. Podawać ze szparagami, uprzednio podgotowanymi w wodzie z sola i cukrem, potem usmażonymi z dodatkiem czarnuszki na klarowanym maśle.