Omlet z twarogiem, pesto i zielonymi szparagami

2 porcje
10 min
Łatwe
Składniki
Omlet z twarogiem, pesto i zielonymi szparagami
Omlet z twarogiem, pesto i zielonymi szparagami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
PESTO: do blendera włożyć natkę pietruszki, pestki dyni, olej z pestek dyni, sól i pieprz, zblendować na ziarniste pesto.Doprawić. OMLET: jaja wybić do miski, dodać sól i pieprz, ubić trzepaczką. wylać na patelnię teflonową, smażyć z dwóch stron. N połowę omleta wyłożyć pokruszony twaróg wymieszany z pesto pietruszkowym i złożyć na pół. Podawać ze szparagami, uprzednio podgotowanymi w wodzie z sola i cukrem, potem usmażonymi z dodatkiem czarnuszki na klarowanym maśle.
Komentarze