Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Omlet z zielonymi szparagami i pieczarkami

Omlet z zielonymi szparagami i pieczarkami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Oto ekspresowa i pyszna odsłona dania ze szparagami, zapraszam na omlet ze szparagami i pieczarkami. Zrobimy go dosłownie w parę chwil.

Składniki

1/2 szt. pęczek zielonych szparagów
6 szt. pieczarki
4 szt. jajka
1/4 łyżeczka sól morska
pieprz
gałka muszkatołowa
1 łyżka olej do smażenia
1 łyżeczka posiekana natka pietruszki

Opis wykonania

Szparagi płuczemy i odłamujemy końcówki. Na patelni podgrzewamy olej, kładziemy szparagi, i przekrojone na ćwiartki pieczarki.

Warzywa chwilę smażymy, a następnie patelnię przykrywamy i smażymy je na małym ogniu przez 5 minut. W szklance rozmącamy jajka z dodatkiem soli, pieprzu i gałki.

Następnie wylewamy jajka na warzywa, ponownie przykrywamy patelnię i smażymy, aż jajka się zetną. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych