Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Orzechowo-kokosowa jaglanka z bananem

Orzechowo-kokosowa jaglanka z bananem
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna i sycąca jaglanka o smaku orzechowo-kokosowym z bananem, kiwi, orzechami włoskimi i żurawiną.

Składniki

50 g Kasza jaglana
250 ml Mleko kokosowe
1 łyżka Masło orzechowe 100%
1 szt. Banan
1 szt. Kiwi
1 garść Orzechy włoskie
1 garść Żurawina suszona

Opis wykonania

1. Kaszę jaglaną przepłukujemy pod bieżącą wodą, przekładamy do rondelka, zalewamy mlekiem kokosowym i gotujemy mieszając od czasu do czasu aby się nie przypaliła. Kaszę gotujemy ok. 15 min - do momentu aż kasza wsiąknie całe mleko. 2. W trakcie gotowanie (po ok. 10 min od zagotowania) dodajemy 1 łyżkę 100% masła orzechowego oraz 3/4 banana pokrojonego w plasterki i dalej gotujemy. 3. Gotową jaglankę przekładamy do miseczki, dekorujemy plasterkami banana i kiwi oraz orzechami włoskimi i żurawiną. 4. Jemy od razu po przygotowaniu. SMACZNEGO!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych