Orzechowo-kokosowa jaglanka z bananem
1 porcje
20 min
Łatwe
Pyszna i sycąca jaglanka o smaku orzechowo-kokosowym z bananem, kiwi, orzechami włoskimi i żurawiną.
Składniki
50 g Kasza jaglana
250 ml Mleko kokosowe
1 łyżka Masło orzechowe 100%
1 szt. Banan
1 szt. Kiwi
1 garść Orzechy włoskie
1 garść Żurawina suszona
Orzechowo-kokosowa jaglanka z bananem
Orzechowo-kokosowa jaglanka z bananem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Kaszę jaglaną przepłukujemy pod bieżącą wodą, przekładamy do rondelka, zalewamy mlekiem kokosowym i gotujemy mieszając od czasu do czasu aby się nie przypaliła. Kaszę gotujemy ok. 15 min - do momentu aż kasza wsiąknie całe mleko.
2. W trakcie gotowanie (po ok. 10 min od zagotowania) dodajemy 1 łyżkę 100% masła orzechowego oraz 3/4 banana pokrojonego w plasterki i dalej gotujemy.
3. Gotową jaglankę przekładamy do miseczki, dekorujemy plasterkami banana i kiwi oraz orzechami włoskimi i żurawiną.
4. Jemy od razu po przygotowaniu.
SMACZNEGO!
Komentarze