Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Orzechowo-kokosowa jaglanka z bananem

Opis wykonania

Pyszna i sycąca jaglanka o smaku orzechowo-kokosowym z bananem, kiwi, orzechami włoskimi i żurawiną.

1. Kaszę jaglaną przepłukujemy pod bieżącą wodą, przekładamy do rondelka, zalewamy mlekiem kokosowym i gotujemy mieszając od czasu do czasu aby się nie przypaliła. Kaszę gotujemy ok. 15 min - do momentu aż kasza wsiąknie całe mleko. 2. W trakcie gotowanie (po ok. 10 min od zagotowania) dodajemy 1 łyżkę 100% masła orzechowego oraz 3/4 banana pokrojonego w plasterki i dalej gotujemy. 3. Gotową jaglankę przekładamy do miseczki, dekorujemy plasterkami banana i kiwi oraz orzechami włoskimi i żurawiną. 4. Jemy od razu po przygotowaniu. SMACZNEGO!

Bosch do kuchni