Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Super połączenie owoców i kulek serowo-biszkoptowych.

Składniki

pół kg truskawki
20 dkg maliny
15 dkg borówki
1 szt. brzoskwinia
10 dkg płatki migdałowe
15 dkg serek waniliowy
8 szt. biszkopty podłużne
1 łyżka cukier puder

Opis wykonania

Owoce umyć i osuszyć. Truskawki, maliny i borówki ułożyć na półmisku lub do pudełeczka. Brzoskwinię obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do pozostałych owoców. Płatki migdałowe siekamy drobno nożem. Biszkopty mielimy blenderem i łączymy z serkiem oraz cukrem pudrem. Masę schładzamy i rękoma formujemy kuleczki i obtaczamy je w posiekanych płatkach migdałowych. Przygotowane kuleczki układamy na talerzyku, a następnie wkładamy do lodówki na minimum 20 minut. Po tym czasie układamy na owocach i gotowe można zajadać.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Jak tylko zacznie się sezon truskawkowy, biorę się za wykonanie!