Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

sernik cynamonowo miodowy z musem truskawkowym i lodami

sernik cynamonowo miodowy z musem truskawkowym i lodami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
delikatny serniczek z miodem i cynamonem oraz gałką lodów i musem ze świeżych truskawek

Składniki

250 g mascarpone
500 g ser twarogowy
225 g ciastka maślane
100 g masło
15 g żelatyna
40 g cukier waniliowy
1 opakowanie szt. cynamon
1 opakowanie szt. imbir
1/2 szklanka miód
400 ml śnietanka 36%
200 g biała czekolada
1 doniczka szt. mięta świeża
500 g tróskawki
1 gałka szt. lody waniliowe

Opis wykonania

SPÓD: masło rozpuścić w rondlu dodać cynamon, imbir i cukjer waniliowy do smaku, pokruszyć ciastka i wymieszać wszystko. następnie masę wyłożyć do formy tortowej i ubici na dnie. odłożyć do lodówki. MASA: ser twarogowy zmiksować z mascarpone i miodem (krótko). 100 ml śmietanki zagotować dodać czekoladę i rozpuścić, żelatynę namoczyć w zimnej wodzie a następnie zalać do połowy szklanki wrzątkiem i dodać do roztopionej czekolady. wolnym strumieniem do masy serowej wlać czekoladę i dokładnie mieszając. pozostałą śmietankę ubić i delikatnie wmieszać do masy wszystko wlać do formy ze spodem dekoracyjnie posyp cynamonem, włożyć do lodówki na około 3-4 godziny. MUS: zagotować 70 ml wody z miodem około 2 łyżki dodać drobno pokrojone truskawki i mięte ugotować, następnie przetszeci przez sitko dodać żelatyny około 10 g i ponownie zagotować.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych