

delikatny serniczek z miodem i cynamonem oraz gałką lodów i musem ze świeżych truskawek
SPÓD: masło rozpuścić w rondlu dodać cynamon, imbir i cukjer waniliowy do smaku, pokruszyć ciastka i wymieszać wszystko. następnie masę wyłożyć do formy tortowej i ubici na dnie. odłożyć do lodówki. MASA: ser twarogowy zmiksować z mascarpone i miodem (krótko). 100 ml śmietanki zagotować dodać czekoladę i rozpuścić, żelatynę namoczyć w zimnej wodzie a następnie zalać do połowy szklanki wrzątkiem i dodać do roztopionej czekolady. wolnym strumieniem do masy serowej wlać czekoladę i dokładnie mieszając. pozostałą śmietankę ubić i delikatnie wmieszać do masy wszystko wlać do formy ze spodem dekoracyjnie posyp cynamonem, włożyć do lodówki na około 3-4 godziny. MUS: zagotować 70 ml wody z miodem około 2 łyżki dodać drobno pokrojone truskawki i mięte ugotować, następnie przetszeci przez sitko dodać żelatyny około 10 g i ponownie zagotować.