Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

sernik cynamonowo miodowy z musem truskawkowym i lodami

Opis wykonania

delikatny serniczek z miodem i cynamonem oraz gałką lodów i musem ze świeżych truskawek

SPÓD:
masło rozpuścić w rondlu dodać cynamon, imbir i cukjer waniliowy do smaku, pokruszyć ciastka i wymieszać wszystko.
następnie masę wyłożyć do formy tortowej i ubici na dnie.
odłożyć do lodówki.
MASA:
ser twarogowy zmiksować z mascarpone i miodem (krótko). 100 ml śmietanki zagotować dodać czekoladę i rozpuścić, żelatynę namoczyć w zimnej wodzie a następnie zalać do połowy szklanki wrzątkiem i dodać do roztopionej czekolady.
wolnym strumieniem do masy serowej wlać czekoladę i dokładnie mieszając.
pozostałą śmietankę ubić i delikatnie wmieszać do masy wszystko wlać do formy ze spodem dekoracyjnie posyp cynamonem, włożyć do lodówki na około 3-4 godziny.
MUS:
zagotować 70 ml wody z miodem około 2 łyżki dodać drobno pokrojone truskawki i mięte ugotować, następnie przetszeci przez sitko dodać żelatyny około 10 g i ponownie zagotować.