Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowa przekąska, która doda nam energii na cały dzień.

Składniki

120 g Suszone daktyle
200 ml Miód
150 g Płatki owsiane
50 g Płatki migdałowe
50 g Rodzynki
50 g Suszona żurawina
50 g Suszone morele
50 g Suszone śliwki
10 g Len mielony
50 g Słonecznik łuskany
50 g Sezam łuskany
50 g Pestki dyni

Opis wykonania

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Blaszkę o wymiarach 25 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, tak aby boki były zagięte. Morele i śliwki pokroić na mniejsze kawałki. Pestki dyni posiekać. Daktyle wraz z miodem zmiksować na lepką masę (użyłam w tym celu blendera ręcznego). Dodać płatki owsiane, płatki migdałowe, rodzynki, żurawinę, morele, śliwki, mielony len, słonecznik, sezam i pestki dyni. Całą masę dobrze wymieszać i wyłożyć równomiernie na blaszce. Docisnąć mocno łyżką i włożyć do piekarnika. Piec około 30 minut. Upieczone batoniki wyciągnąć z piekarnika, ale zostawić w formie do ostudzenia, bo muszą dopiero stwardnieć. Ostudzone wyciągnąć z formy wraz z papierem do pieczenia i pokroić ostrym nożem na prostokąty.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych