


Zdrowa przekąska, która doda nam energii na cały dzień.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Blaszkę o wymiarach 25 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, tak aby boki były zagięte. Morele i śliwki pokroić na mniejsze kawałki. Pestki dyni posiekać. Daktyle wraz z miodem zmiksować na lepką masę (użyłam w tym celu blendera ręcznego). Dodać płatki owsiane, płatki migdałowe, rodzynki, żurawinę, morele, śliwki, mielony len, słonecznik, sezam i pestki dyni. Całą masę dobrze wymieszać i wyłożyć równomiernie na blaszce. Docisnąć mocno łyżką i włożyć do piekarnika. Piec około 30 minut. Upieczone batoniki wyciągnąć z piekarnika, ale zostawić w formie do ostudzenia, bo muszą dopiero stwardnieć. Ostudzone wyciągnąć z formy wraz z papierem do pieczenia i pokroić ostrym nożem na prostokąty.