Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Owsianka to pełnowartościowe śniadanie, które dzięki dodatkom za każdym razem wygląda inaczej. Sprytne przepisy często pozwalają na dowolne modyfikacje i zamianę składników.

Składniki

4 łyżki płatków owsianych
1 szklanka mleka
2 łyżeczki siemienia lnianego
1 łyżeczka ekspandowanego prosa
5 orzechów laskowych
½ banana
1 kiwi

Opis wykonania

Mleko zagotuj i wrzącym zalej przygotowane w misce płatki. Odstaw na chwilę, by płatki zmiękły.

Banana pokrój w plasterki. Kiwi podziel na ćwiartki i następnie pokrój w plasterki.

Porada

Do owsianki możesz dodać łyżeczkę cukru z wanilią lub miodu.



Bosh Logo
Bosh

Następnie ułóż pozostałe składniki na górze owsianki. Przed zjedzeniem wymieszaj całość.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Anna U.
Ja do owsianki często dodaję szpinak i blenduje razem z płatkami, bananem itp. Smak pozostaje podobny, a wartość rośnie :)
Małgorzata
Taką owsiankę na mleku, o tej niezbyt jeszcze ciepłej porze roku, lubię najbardziej. Dojrzały banan sprawia, że nie trzeba jej niczym dosładzać. Z braku kiwi, tutaj z brzoskwinią i oczywiście chrupiącymi orzechami laskowymi