Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Paguri nadziewane krewetkami i grzybami mun

Paguri nadziewane krewetkami i grzybami mun
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Paguri nadziewane krewetkami koktajlowymi, grzybami mun i pomidorami, z parmezanem zapiekane.

Składniki

20 szt. Makaron paguri
250 g Krewetki koktajlowe
250 ml Pomidory krojone w zalewie
0,5 szt. Czosnek
100 g Masło
1 szt. Grzyby mun
100 g Parmezan

Opis wykonania

Makaron gotujemy al dentre. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem, krewetki smażymy na maśle z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu. Dodajemy pomidory, grzyby i trzymamy na ogniu jeszcze ok 10 min. Studzimy. Dodajemy starty parmezan. Wszystko mieszamy. Nadziewamy makaron i wkładamy do piekarnika na ok 10-12 min w temp 180 st.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych