Paguri nadziewane krewetkami i grzybami mun
4 porcje
60 min
Średnie
Paguri nadziewane krewetkami koktajlowymi, grzybami mun i pomidorami, z parmezanem zapiekane.
Składniki
20 szt. Makaron paguri
250 g Krewetki koktajlowe
250 ml Pomidory krojone w zalewie
0,5 szt. Czosnek
100 g Masło
1 szt. Grzyby mun
100 g Parmezan
Paguri nadziewane krewetkami i grzybami mun
Paguri nadziewane krewetkami i grzybami mun
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Makaron gotujemy al dentre. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem, krewetki smażymy na maśle z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu. Dodajemy pomidory, grzyby i trzymamy na ogniu jeszcze ok 10 min. Studzimy. Dodajemy starty parmezan. Wszystko mieszamy. Nadziewamy makaron i wkładamy do piekarnika na ok 10-12 min w temp 180 st.
Komentarze