Naleśniki (pancakes) z mąki kokosowej z owocami
2 porcje
30 min
Średnie
Składniki
Pancakes z mąki kokosowej z owocami
Pancakes z mąki kokosowej z owocami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Mieszamy ze sobą mokre składniki. Dodajemy suche, dodając mąkę kokosową na końcu. Zostawiamy na około 5-10 minut mąka kokosowa wchłonie wilgoć i całość zgęstnieje. 2. Nastawiamy patelnię do naleśników na dość mały ogień. Patelnię nacieramy ręcznikiem papierowym zwilżonym w oliwie. 3. Nakładamy mniej więcej pół chochelki ciasta per jeden pancake. Każdy trochę urośnie, więc lepiej nie za ciasno na patelni. Ja do pancakes z mąki kokosowej używam silikonowych foremek – ciasto nie jest tak wdzięczne do smażenia jak tradycyjne, dlatego warto sobie ułatwić życie. 4. Przykrywamy patelnię i smażymy około 3 minuty. Po tym czasie odwracamy pancakes i smażymy jeszcze ze 2 minutki. 5. Ja najbardziej lubię je podawać w formie wieży – jeden na drugim.
Komentarze