Zdrowa chałwa kaszowo-ryżowa
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Pyszna pasta z sezamu z sokiem pomarańczowym oraz kremem malinowym, na mieszance ekologicznych ryżu i kasz bulgur.
Składniki
50 g ryż brązowy długoziarnisty
25 g bulgur z pszenicy
50 g bulgur z łubinu
50 g bulgur z zielonego groszku
2 łyżka pasta sezamowa tahini
1 łyżeczka sok z pomarańczy
2 łyżka krem o smaku malinowym
1 szczypta bazylia
Zdrowa chałwa kaszowo-ryżowa
Zdrowa chałwa kaszowo-ryżowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ugotować ryż brązowy długoziarnisty, bulgur z pszenicy, bulgur z łubinu, bulgur z zielonego groszku. Po wyjęciu i ostudzeniu włożyć do prostopadłościennego pojemniczka i ugnieść. Przełożyć ryż i kasze bulgur na talerz odwracając pojemniczek do góry dnem. Udekorować kremem o smaku malinowym oraz pastą z sezamu zmieszaną z sokiem z pomarańczy. Podawać na talerzu udekorowanym bazylią.
Komentarze