Zdrowa chałwa kaszowo-ryżowa
 
                                            4 porcje
Średnie
5 (Liczba ocen: 1)
                    Pyszna pasta z sezamu z sokiem pomarańczowym oraz kremem malinowym, na mieszance ekologicznych ryżu i kasz bulgur.
                
                Składniki
50 g ryż brązowy długoziarnisty
                                                            25 g bulgur z pszenicy
                                                            50 g bulgur z łubinu
                                                            50 g bulgur z zielonego groszku 
                                                            2 łyżka pasta sezamowa tahini
                                                            1 łyżeczka sok z pomarańczy
                                                            2 łyżka krem o smaku malinowym
                                                            1 szczypta bazylia
                                                    Zdrowa chałwa kaszowo-ryżowa
Zdrowa chałwa kaszowo-ryżowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            Ugotować ryż brązowy długoziarnisty, bulgur z pszenicy, bulgur z łubinu, bulgur z zielonego groszku. Po wyjęciu i ostudzeniu włożyć do prostopadłościennego pojemniczka i ugnieść. Przełożyć ryż i kasze bulgur na talerz odwracając pojemniczek do góry dnem.  Udekorować kremem o smaku malinowym oraz pastą z sezamu zmieszaną z sokiem z pomarańczy. Podawać na talerzu udekorowanym bazylią.
        
        
            
    
    
    
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
                     
     
                     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze