Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Makaron pappardele z polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym

Składniki

450 g Makaron papardele polędwiczki wieprzowe mieszanka grzybów śmietanka 15% cemulator czosnek sól pieprz natka pietruszki

Opis wykonania

Sos grzybowy: cebulkę kroimy w drobną kostkę podsmażyć w rondlu dodajemy obgotowane i pokrojone grzyby doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem do smaku po podsmazeniu dodajemy smietanke okolo 1/2 szklanki i redukujemy.Gotujemy makaron, na rozgrzany patelnie dajemy odrobinę tłuszczu podsmażyć pokrojone w kostkę polędwiczki wieprzowe opruszamy trochę sola i pieprzem następnie dodajemy sos grzybowy czosnek natkę pietruszki śmietankę okolo 1/2 redukuje my i wrzucamy makaron na koniec wykladamy do talerza scieramy parmezan i dekorujemy kielkami. Smacznego


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych