Pappardele con fungi
1 porcje
10 min
Łatwe
Makaron pappardele z polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym
Składniki
450 g Makaron papardele polędwiczki wieprzowe mieszanka grzybów śmietanka 15% cemulator czosnek sól pieprz natka pietruszki
Pappardele con fungi
Pappardele con fungi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Sos grzybowy: cebulkę kroimy w drobną kostkę podsmażyć w rondlu dodajemy obgotowane i pokrojone grzyby doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem do smaku po podsmazeniu dodajemy smietanke okolo 1/2 szklanki i redukujemy.Gotujemy makaron, na rozgrzany patelnie dajemy odrobinę tłuszczu podsmażyć pokrojone w kostkę polędwiczki wieprzowe opruszamy trochę sola i pieprzem następnie dodajemy sos grzybowy czosnek natkę pietruszki śmietankę okolo 1/2 redukuje my i wrzucamy makaron na koniec wykladamy do talerza scieramy parmezan i dekorujemy kielkami. Smacznego
Komentarze