Pasta z czarnych oliwek
![Pasta z czarnych oliwek](https://akademiasmaku.pl/storage/7939/conversions/pasta-z-czarnych-oliwek-5126-single.webp)
4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Pasta z czarnych oliwek może być świetnym dodatkiem do przystawek, makaronu lub dań głównych, tak prosta w przygotowaniu, wystarczy kilka składników.
Składniki
200 g - czarnych oliwek
1 łyżeczka - kaparów
3 łyżki - oliwy z oliwek
2 szt. - anchois
2 łyżki - migdałów
Pasta z czarnych oliwek
Pasta z czarnych oliwek
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10338/conversions/gZSmvFlj3aEbDq-thumb.webp)
Do wyższego naczynia do miksowania dodaj oliwki, kapary, migdały, oliwę z oliwek i anchois.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10339/conversions/xzUWQPFnvKUm96-thumb.webp)
Wszystko dokładnie zblenduj.
Porada
Jak przygotować jedwabiście gładką pastę z czarnych oliwek? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10340/conversions/us6GPF1p8nLsVk-thumb.webp)
Gotową pastę możesz przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.
Komentarze