Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Pasta z czarnych oliwek może być świetnym dodatkiem do przystawek, makaronu lub dań głównych, tak prosta w przygotowaniu, wystarczy kilka składników.

Składniki

200 g - czarnych oliwek
1 łyżeczka - kaparów
3 łyżki - oliwy z oliwek
2 szt. - anchois
2 łyżki - migdałów

Opis wykonania

Krok 1

Do wyższego naczynia do miksowania dodaj oliwki, kapary, migdały, oliwę z oliwek i anchois. ​

Krok 2

Wszystko dokładnie zblenduj.

Porada

Jak przygotować jedwabiście gładką pastę z czarnych oliwek? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!



Bosh Logo
Bosh
Krok 2

Gotową pastę możesz przechowywać w lodówce do dwóch tygodni. 

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Bardzo fajna, oryginalna pasta, myślę, że może być ciekawym dodatkiem do makaronu.
fiziowaaa
Pierwszy raz próbowałam, wyszło naprawdę smacznie