Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Pasta z czarnych oliwek może być świetnym dodatkiem do przystawek, makaronu lub dań głównych, tak prosta w przygotowaniu, wystarczy kilka składników.

Składniki

200 g - czarnych oliwek
1 łyżeczka - kaparów
3 łyżki - oliwy z oliwek
2 szt. - anchois
2 łyżki - migdałów

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
182.3 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
1.6 g
Błonnik
3.1 g
Białko
2.3 g
Sól
3.2 g

Opis wykonania

Krok 1

Do wyższego naczynia do miksowania dodaj oliwki, kapary, migdały, oliwę z oliwek i anchois. ​

Krok 2

Wszystko dokładnie zblenduj.

Porada

Jak przygotować jedwabiście gładką pastę z czarnych oliwek? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!



Bosh Logo
Bosh
Krok 2

Gotową pastę możesz przechowywać w lodówce do dwóch tygodni. 

Porada Szefa

W jaki sposób łatwo wyczyścić kielich blendera?

Chcesz szybko i sprawnie umyć kielich blendera po zakończeniu miksowania? Zamiast myć go ręcznie, wykorzystaj sam blender do tego zadania.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Bardzo fajna, oryginalna pasta, myślę, że może być ciekawym dodatkiem do makaronu.
fiziowaaa
Pierwszy raz próbowałam, wyszło naprawdę smacznie
MasiaKasia
Super dodatek ma kanapki, polecam! Smakuje wakacjami