Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pasta z soczewicy i tymianku

Opis wykonania

Pasta z soczewicy to doskonała propozycja smarowidła na kanapki nie tylko dla wegan i wegetarian. To także alternatywa dla mięsożerców, którzy chcą urozmaicić sobie codzienne śniadania. Pasta z soczewicy sprawdzi się także jako imprezowa przekąska.

Pasta z soczewicy i tymianku - krok 1

Soczewicę ugotuj na płycie grzewczej według wskazówek na opakowaniu, a następnie odcedź.

Cebulę drobno posiekaj, jabłko pokrój na mniejsze kawałki.

Pasta z soczewicy i tymianku - krok 2

Na rozgrzaną patelnię dodaj oliwę i cebulę, po chwili dodaj kawałki jabłka i tymianek, smaż do miękkości składników.

Dodaj ugotowaną soczewicę, całość dobrze wymieszaj i chwilę razem smaż.

Pasta z soczewicy i tymianku - krok 3

Przestudź, przełóż do wyższego naczynia, całość zblenduj za pomocą blendera na jednolitą masę, dodaj soli do smaku. Pastę przełóż do miseczki lub słoika, posyp drobno posiekaną natką pietruszki

Bosch do kuchni