Pasta z soczewicy i tymianku
4 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Pasta z soczewicy i tymianku
Pasta z soczewicy i tymianku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Soczewicę ugotuj na płycie grzewczej według wskazówek na opakowaniu, a następnie odcedź.
Cebulę drobno posiekaj, jabłko pokrój na mniejsze kawałki.
Na rozgrzaną patelnię dodaj oliwę i cebulę, po chwili dodaj kawałki jabłka i tymianek, smaż do miękkości składników.
Dodaj ugotowaną soczewicę, całość dobrze wymieszaj i chwilę razem smaż.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Przestudź, przełóż do wyższego naczynia, całość zblenduj za pomocą blendera na jednolitą masę, dodaj soli do smaku. Pastę przełóż do miseczki lub słoika, posyp drobno posiekaną natką pietruszki
Komentarze