Paszteciki dyniowe – ulubiona przekąska Harry’ego Pottera
![Paszteciki dyniowe – ulubiona przekąska Harry’ego Pottera](https://akademiasmaku.pl/storage/8009/conversions/paszteciki-dyniowe-ulubiona-przekaska-harryego-pottera-5201-single.webp)
15 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Paszteciki dyniowe – ulubiona przekąska Harry’ego Pottera
Paszteciki dyniowe – ulubiona przekąska Harry’ego Pottera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10546/conversions/hHOJDK1TuNeq14-thumb.webp)
Przygotowanie:
Dynię pokrój w kwadraty 2x2 cm, lekko skrop oliwą. Piecz ją w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 15–20 minut do zmięknięcia. Po przestudzeniu dyni zmiksuj ją w blenderze z pozostałymi składnikami do uzyskania jednolitej masy. Z ciasta francuskiego wytnij szklanką koła, na każdym kole połóż farsz, po czym zamknij paszteciki (możesz dodatkowo użyć widelca dla lepszego zamknięcia). Każdy pasztecik posmaruj roztrzepanym jajkiem.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10547/conversions/FMFz8iDsOsZoVb-thumb.webp)
Paszteciki ułóż na wyłożonej papierem blasze i piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 15–20 minut do złotego koloru.
Porada
Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10548/conversions/xHuofmmFVYiwUu-thumb.webp)
Podanie:
Paszteciki gotowe są do jedzenia po wystudzeniu, jeśli uwielbiasz słodkości, dodatkowo udekoruj je zawijasami z lukru. Do zobaczenia w Wielkiej Sali!
Komentarze