Paszteciki dyniowe – ulubiona przekąska Harry’ego Pottera

15 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Paszteciki dyniowe – ulubiona przekąska Harry’ego Pottera
Paszteciki dyniowe – ulubiona przekąska Harry’ego Pottera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Przygotowanie:
Dynię pokrój w kwadraty 2x2 cm, lekko skrop oliwą. Piecz ją w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 15–20 minut do zmięknięcia. Po przestudzeniu dyni zmiksuj ją w blenderze z pozostałymi składnikami do uzyskania jednolitej masy. Z ciasta francuskiego wytnij szklanką koła, na każdym kole połóż farsz, po czym zamknij paszteciki (możesz dodatkowo użyć widelca dla lepszego zamknięcia). Każdy pasztecik posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Paszteciki ułóż na wyłożonej papierem blasze i piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 15–20 minut do złotego koloru.
Porada
Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!


Podanie:
Paszteciki gotowe są do jedzenia po wystudzeniu, jeśli uwielbiasz słodkości, dodatkowo udekoruj je zawijasami z lukru. Do zobaczenia w Wielkiej Sali!
Komentarze