Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pasztet z cukinii, kto nie wie nie nie domyśli się, że nie ma w nim mięsa.

Składniki

3 szklanka cukinia starta
1 1/2 szklanka bułka tarta
1/4 szklanka kasza manna
1 szt. cebula duża
1 szt. marchew duża
20 dkg ser żółty
4 szt. jajka
1/4 szklanka olej
2 łyżka natka pietruszki
1 1/2 łyżeczka sól
1 1/2 łyżeczka pieprz
1 łyżeczka czubryca zielona

Opis wykonania

Cukinię obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i odciskamy nadmiar soku. Dodajemy startą na tarce cebulę (na najdrobniejszych oczkach tarki), marchew (na grubych oczkach tarki), olej, bułkę tartą, kaszkę, żółtka sól, pieprz, posiekaną natkę pietruszki i starty żółty ser.Wszystko mieszamy. Na koniec dodajemy ubite białka. Podłużną blaszkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy do blaszki. Pieczmy około 60 minut w 200 stopniach.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Testerka84
W lecie zawsze musi byc