Pasztet z cukini
9 porcje
120 min
Łatwe
Pasztet jako przekąska na kanapkę lub na ciepło z sosem i ziemniakami (jako danie główne). Jest to zdrowe warzywne danie.
Składniki
3 szklanka cukinia {średnia}
20 dkg pieczarki
20 dkg ser żółty
3 szt. cebula
0,5 szklanka olej
1.5 szklanka kasza manna
1 szczypta czosnek,majeranek,sól,pieprz,natka pietruszki
3 szt. jajka
Pasztet z cukini
Pasztet z cukini
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cukinię, ser żółty, pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule kroimy dość drobno i dusimy z pieczarkami na patelni do momentu odparowania wody. Następnie wszystkie składniki ze sobą mieszamy w jednej, misce dodając do smaku przyprawy. Następnie wszystko wlewamy do blaszki do pieczenia uprzednio posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pasztet pieczemy 90 min w 180 C.
Komentarze